8 juli 2013

Hitta din inre motivation, men leta inte för länge

Det där med att finna sin egen inre motivation kan man läsa om på massor av bloggar och i böcker.  Vad händer om man aldrig hittar den då? 

Jag hör ofta andra säga att de inte hade tillräckligt med motivation för att ta en promenad. Det är helt okey att inte alltid ha motivationen, men om den aldrig infinner sig så ska man faktiskt sluta leta. Motivation är inget som kommer som ett litet paket eller present en dag. Ingen kommer och säger, varsågod här får du ett paket med motivation. Det är bara du, och ingen annan som kan tänka tankar som gör att du känner dig motiverad att ta den där promenaden. Det är du som styr över dina tankar! 

Visst finns det hjälp att få i form av en peppande kompis eller en professionell coach, men egentligen är det inte svårare än att du lägger bort alla bortförklaringar och påhittade problem. Lättare sagt än gjort, jag vet. Många gånger är det så lätt att hitta bortförklaringar och hitta problem med varför man inte ska motionera, det är för kallt, för varmt, för regnigt, för.... 

Om du har ont någonstans och därför inte kan komma igång med din motion, sök hjälp exempelvis hos en sjukgymnast som kan visa dig vad du kan göra. 

Om du har letat länge efter motivationen så sluta leta och bara börja! Du styr över dina tankar och om du tänker på alla positiva effekter du kommer få av din motion istället för de hinder du ser så blir det lättare. 

Skjut inte fram det till imorgon utan gör det nu! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar